|
33094. | Odnośnie wpisu numer: 33043 Ponownie zwracam się do radnej ANNY ZAKRZEWSKIEJ. Kiedy otrzymam odpowiedź w sprawie Osiedla Podleśnego?
Jak widać, czasu ma Pani baaardzo dużo, skoro biega Pani z aparatem fotograficznym po Iławie. [...]
No i ten "priorytet"!
Jakież to było strategicznie ważne dla mojego miasta i osiedla, zwłaszcza z perspektywy "dokopania" radnemu z własnego ugrupowania, który użytkuje kawałek terenu od lat.
Po pierwsze. Żeby była jasność - nie popieram samowolki (nawet zbiorowej), ale... jeśli już jest, to poprawić co trzeba i nie zawracać głowy pierdołami na sesji.
Po drugie. Chyba już za długo zasiada już Pani w radzie, bo chyba się Pani oderwała od rzeczywistości. Skoro jest zagospodarowany parking zamiast np. klepiska, to dlaczego papiery znowu są dla Pani ważniejsze niż praktyka? Przecież ponoć jest to publiczne miejsce, więc każdy może tam parkować.
Po trzecie. Czy nie należało najpierw porozmawiać z zainteresowanym zamiast bić pianę na sesjach? I Pani mówi o standardach? A Pani to nie dotyczy? "Nieważne kto rządzi - ja zawsze w opozycji" - czy taka jest Pani dewiza?
Szkoda, że zmarnowałam głos [...], bo Podleśne, jak i los oraz rozwój dzieciaków w ogóle Panią nie interesują. [...] |
|
| iławianka 53 |
| Iława, Wtorek 26-05-2015 |
|
Odp. | Zapraszamy do lektury tego tematu na łamach KI w środę.
Rzeczowe opinie i komentarze – jak zawsze mile widziane. |
|
| Modero Kuriero |
|
33093. | Na sesji Rady Powiatu Iławskiego miała miejsce interesująca dyskusja na temat sztuki lobbowania.
Dlaczego "Kurier" przemilczał ten temat? (i sesji w ogóle). |
|
| mieszkaniec Susza |
| Susz, Wtorek 26-05-2015 |
|
Odp. | Och słabi my, milczący, mdlejący...
Ale proszę rzeczowo wskazać dyskusję o którą panu chodzi.
Nic straconego.
Można też samemu opisać dlaczego akurat ona była ważna.
Zamieniamy się w słuch (wzrokowy). |
|
| Modero Kuriero |
|
33092. | Przegrali:
Komorowski, PO, agentura WSI, generalskie upiory z lat bolszewii, media telewizyjne głównego nurtu, arogancja, buta, kłamstwo.
Wygrali:
Duda, wiara, nadzieja, wytrwałość, honor, media internetowe, które demaskowały oszustów medialnych. |
|
| żelazo |
| Ziemia Iławska, Wtorek 26-05-2015 |
|
33090. | W poniedziałek jeszcze rano wykrzykiwano, że poprowadzi wojsko na parlament w jesiennych wyborach, a już wieczorem Platforma wyrzekła się swojego Bronka.
Czyżby bez ceregieli poleciał za burtę w worku po kartoflach...?
* * *
Premier Ewa Kopacz: „Kto? Komorowski? Nie znam...” |
| |
|  |
|
| Agent J-23 |
| Iława, Poniedziałek 25-05-2015 |
|
33089. | Odnośnie wpisu numer: 33072 ...bo cały dotychczasowy zarząd iławskiego PiS-u powinien się podać do dymisji. Nie zrobili nic, aby zmienić procenty poparcia dla Dudy. W Iławie przegrał tak w 1 turze, jak i w 2 też.
Bo najlepiej się ślizgać na plecach innych, a samemu nic nie zrobić, aby przyczynić się do zwycięstwa.
Cytuję Pana Witkowskiego: "Po wygranych prezydenckich wyborach przez Dudę, będzie trochę łatwiej". A co wyście zrobili, aby wygrać te wybory? |
|
| Piotr, lat 58 |
|
33088. | Odnośnie wpisu numer: 33086 Panie Łukaszu!
Mamy podobne obawy - proszę wczytać się uważnie w mój lakoniczny (jednak) tekst. Mam ochotę na współpracę z szeroko pojętą prawicą - lokalnie. Po drodze mi z Wami w wielu tematach. To widać, póki co, w sensie symbolicznym - z przyjemnością uczestniczę w Waszych patriotycznych marszach.
Jestem przekonany, że zaproponujemy działania, które też spodobają się i iławskiemu Ruchowi Narodowemu.
Też z chęcią pisałbym"patriotyzm" z wielkiej litery, może zbytnio się lękam, ale byłem przecież nauczycielem.
Pozdrawiam i "za chwilę" zaproszę "do stołu". Zadbam, żeby nie był zbyt okrągły. |
|
| Henryk Witkowski |
|
33086. | Odnośnie wpisu numer: 33068 Panie Henryku!
W Iławie zmiany nie będzie - póki większość osób, która jeszcze tutaj pozostała, pracuje w budżetówce.
Młodzi ludzie - w tym niestety i ja - emigrują z Iławy. Winą za to śmiało można obarczyć ogólny układ w Polsce po roku 1989 oraz błędne decyzje obrane już w latach 90 również lokalnie m.in. przez wielu decydentów iławskiego ratusza.
Poza tym mówi Pan po zwycięstwie Dudy, żeby budować siłę PiS w Iławie. To ja może Panu przypomnę o waszej koalicji z PO, która przez lata była (i nadal jest) obecna w Iławie.
Jedyną szansą dla miasta jak i całej Polski jest siła Patriotyzmu jaką niesie ze sobą młodzież i Ruch Narodowy.
Wierzę, że niebawem to właśnie my wygramy wybory i wystawimy wam wszystkim rachunki (PO, SLD, PSL, PiS). |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|