Forum |
|
|
32991. | Odnośnie wpisu numer: 32989 Hej bobi, do Was mówię.
Kto więc ma się zajmować losem słabszych obywateli, w ogóle obywateli, jak nie polityk, bo przecież nie muzyk, artysta, architekt, stoczniowiec, naukowiec, prawnik - mogłoby sie wydawać.
Ale pamiętaj też, że był wielki muzyk Paderewski, który w od 1919 roku sprawował funkcje Premiera RP.
Zatem muzyk nie może być już politykiem? A zatem kto? Czyżby ktoś, kto urodził się politykiem. Zatem co należy zrobić, by urodzić się politykiem: znaleźć sobie odpowiednich rodziców?
Odpowiem słowami muzyka Kukiza, który celnie wyśmiał Komorowskiego tchórzącego od debaty:
"(...) Jeśli ktokolwiek z Was zamierza w przyszłości służyć Narodowi a jest np. wybitnym pływakiem, szachistą, powieściopisarzem czy nie daj Boże muzykiem - to natychmiast, już dziś, powinien zrezygnować z pływania, grania w szachy, pisania powieści i śpiewania. Nawet przy goleniu..." |
|
| Marszałek |
| Iława, Czwartek 14-05-2015 |
|
32990. | Odnośnie wpisu numer: 32982 Jedna prawidłowość na mapie wyników naszego regionu uderza od razu.
Na linii rzeki Drwęcy spotkały się jakby zupełnie dwie różne Polski. |
| |
|  |
|
| Agent J-23 |
| Iława, Czwartek 14-05-2015 |
|
32989. | Odnośnie wpisu numer: 32985 Każdy ma prawo głosować zgodnie z swoim sumieniem i wolą. Niech każdy z Nas wybierze tego kandydata który mu bardziej pasuje. Czy jednak akurat to Nasz wybór będzie dobry?
Jak dla mnie żaden z nich nie jest dobry, albowiem nie widać aby politycy interesowali się losem zwykłych ludzi (używają tego zagadnienia jedynie jako działania pr).
[...] |
|
| bobbi |
| world, Czwartek 14-05-2015 |
|
32988. | Odnośnie wpisu numer: 32984 Od wielu lat dane jest mieszkańcom Susza i okolic bierne obserwowanie poczynań Burmistrz Pietrzykowskiego (PO) w sprawie oskarżenia Pana Sadowskiego (PiS) w sprawie Hali. Gdy nie udało się rękoma prokuratury, to poszło oskarżenie prywatne.
Może tak czas przejrzeć na oczy, popatrzeć realnie na dokonania byłego Burmistrza Sadowskiego - przecież to Pan Pietrzykowski od 5 lat z ochotą biegnie do Hali, aby tam nagradzać swoich akolitów. Może również poobserwować te tłumy ludzi, spacerowiczów i rowerzystów na ścieżce!
Plac zabaw i ten szkaradek skate, wylęgarnia przyszłych? To chyba za mało jak na na 5 lat. Aaaaaaaaaaa, i jeszcze zapomniałam o placach zabaw - przy cmentarzu, w Adamowie.
Myślę, że ludzie w Suszu zaczną myśleć i wreszcie będą mieli odwagę działać.
Brawa za zorganizowanie szkolenia dla Sołtysów w SPA - ciekawa jestem czego ich tam nauczono? :) |
|
| natasza_pegeerówka |
| droczyn, Czwartek 14-05-2015 |
|
32986. | Suflerów miała komunistyczna PZPR (za czasów komuny) z Moskwy.
Suflerów miał Donek.
Suflerów ma również Bronek.
Kompletna katastrofa prezydenta, kandydata na prezydenta. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|