Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Podpalacz szaleje po mieście
Przewodniczący Roman Brzozowski odwołany!
Droga ekspresowa S5 dzieli ludzi zamiast łączyć
Trująca roślina rośnie wszędzie
Czy dziki oszalały?
Chciał podpalić swoją żonę...?!
Wysadzili bankomat
Zginęli oboje pod kołami pociągu
Droga ekspresowa S5. Wybrano korytarz Ostróda-Grudziądz
Komu renta alkoholowa
Czy pogrąży nas paraliż drogowy?
Jakub Kaska nowym dyrektorem centrum sportu i turystyki
Hulajnoga na szczycie lokalnej drabiny problemów
Dajemy chorym światło
Nowy komendant policji ma głos!
Skłóceni przez drogę ekspresową
Grypa rozkręca się na rekord
Personalny skandal w policji powiatu
Tragedia między peronami dworca kolejowego PKP
„Czas na naszą historię”
Więcej...

Forum

30582. 
Odnośnie wpisu numer: 30577

[...]
Czy nie możemy wreszcie wybrać burmistrza, który nie będzie sługusem partii tylko jako bezpartyjny człowiek w służbie mieszkańcom ten urząd obejmie? Może czas rozpocząć dyskusję, jakiego burmistrza chcemy?
[...]
 Wiesław
 Iława, Niedziela 29-06-2014

30581. 
[Sobota wieczorem i noc].
Raptem kilkudziesięciu fanów ostrej muzyki miało swoją imprezę wrażeń i jednocześnie aż kilka tysięcy mieszkańców centrum z okolicy amfiteatru przeżyło prawdziwą udrękę walenia dźwiękami po uszach aż do godziny 2:00 w nocy.
Potem jeszcze te huki petard spod hotelu Tiffi, od których włączały się nawet alarmy aut na parkingu przed ratuszem.
Popaprana władza, który zezwala na na takie ostre granie do późna w nocy w środku miasta.
 autochton
 Iława, Niedziela 29-06-2014

30579. 
Nie zdało aż 70% maturzystów.
[...] Obniżone wymagania przyjęć do szkół średnich, obniżone wymagania od uczniów na egzaminach, pseudoreforma w programach to nie reforma a anty-reforma.
Zasada nepotyzmu i kumoterstwa w przyjmowaniu adeptów do pracy w szkole - to podstawowe grzechy systemu edukacji firmowane przez ministerstwo PO.
Np. czego nauczy matematyk po ukończonych studiach podyplomowych z matematyki i informatyki, który jest magistrem pedagogiki lub innego przedmiotu...? A tacy często uczą w klasach maturalnych. To jest jakieś horrendum!
Taka anty-reforma w szkole cofa naszą edukację - i naukę w ogóle.
 szkolny
 Iława, Sobota 28-06-2014

30578. 
Skończył się rok szkolny i zaczęły się intensywne treningi młodzieńców na motorach.
Jedni z z hukiem pomykają przez miasto, a przy posterunku dodają gazu, drudzy zaś intensywnie trenują do triathlonu.
Na zdjęciu zrobionym 27.06.2014r. o godz 19:00 widzimy treningi szybkiego startu.
Dopinguje ich chyba kamera umieszczona naprzeciwko pomostu.
 triathlonista
 Susz, Sobota 28-06-2014

30577. 
Odnośnie wpisu numer: 30570

Panie Teodorze, nie rozumiem po co kieruje Pan do mnie to pytanie, przecież Pan zna doskonale nań odpowiedź.

Wystąpiłem z partii w kwietniu 2013 roku, wyraźnie akcentując, że pozostaję w klubie parlamentarnym PO. Cierpliwie znoszę wszelkie zaczepki i zniewagi, jakie z tytułu tej dwoistości padają pod moim adresem, co zdarza się również tu na forum. Swoją motywację, dlaczego tak postępuję, prezentowałem w kilku wpisach na przestrzeni minionych miesięcy.

Stanowczo podtrzymuję, że żadna ogólnokrajowa polityczna awantura, będąca powodem publicznego zgorszenia, nie jest w stanie wpłynąć na moje postanowienie. Z pokorą przyjmuję na siebie wszystkie za taki stan rzeczy konsekwencje. A zainteresowanym przedkładam dokładną datę, do kiedy będę funkcjonował (z własnej woli) w tym niewątpliwie skomplikowanym położeniu.

Dniem, kiedy przestanę być członkiem klubu Platformy Obywatelskiej będzie dzień 16 listopada tego roku. To dzień wyborów samorządowych, w których stanę do konfrontacji z lokalną iławską PO. I jeśli zostanę burmistrzem Iławy, problem sam się rozwiąże, bo na mocy obowiązującego prawa automatycznie utracę mandat poselski. Jeżeli przegram samorządowe wybory (a przecież wszystko jest możliwe), to i tak natychmiast wystąpię z klubu PO, uznając dalszą moją tam obecność za wysoce niepożądaną.

Oczywiście, może się zdarzyć, że z uwagi na mój udział w wyborach samorządowych pod własnym nazwiskiem, bez partyjnej etykiety - centralne kierownictwo PO wcześniej mnie z klubu parlamentarnego wyrzuci. Póki tak się nie stanie, ja właśnie taki przyjąłem kalendarz zdarzeń, związanych z moją skromną osobą.

Bardzo uprzejmie proszę wszystkich forumowiczów o przyjęcie tego do wiadomości. Państwu pozostawiam do swobodnego wyboru, czy będziecie mnie na tę okoliczność z życia publicznego wykreślać, czy też uznacie, że moje warszawskie postępowanie nie ma wpływu na ocenę moich burmistrzowskich kwalifikacji dla Iławy. I nic ponadto w tej kwestii nie mam do powiedzenia.
 Adam Żyliński
 Iława, Piątek 27-06-2014

30576. 
Odnośnie wpisu numer: 30569

"(...) jeśli nie liczycie się ze społeczeństwem, to - czego oczekujecie?
Miłości!? (...)"

Przecież ONI nie gwałcą, ONI kochają i chcą dla społeczeństwa dobrze!
 Adela z Bronowa
 Bronowo, Piątek 27-06-2014

30575. 
Odnośnie wpisu numer: 30570

Pada premier Tusk, pada rząd, pada sejm.
To jest posła chleb i zawód, może nie powszedni, ale pszenny z masłem. Czy Pan Teodor poszedłby na taki numer nie mając zaplecza biznesowego dla utrzymania rodziny, by podciąć sobie gałąź, na której Teodor przed szarugą przycupnąłby?
Niech mi Teodor odpowie, ale mądrze i nie miesza do tego honoru...
 Wernyhora
 Iława, Piątek 27-06-2014

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

30571. 
Dla tych, którzy już zapomnieli co to wolne i niezależne media, bo są od lat karmieni rządową propagandą z TVN, TVP, Polsatu - polecam trafne informacje polskiego dziennikarza Mariusza Max Kolonki, których na próżno szukać i wyczekiwać w naszych mediach głównego ścieku.