|
30582. | Odnośnie wpisu numer: 30577 [...]
Czy nie możemy wreszcie wybrać burmistrza, który nie będzie sługusem partii tylko jako bezpartyjny człowiek w służbie mieszkańcom ten urząd obejmie? Może czas rozpocząć dyskusję, jakiego burmistrza chcemy?
[...] |
|
| Wiesław |
| Iława, Niedziela 29-06-2014 |
|
30581. | [Sobota wieczorem i noc].
Raptem kilkudziesięciu fanów ostrej muzyki miało swoją imprezę wrażeń i jednocześnie aż kilka tysięcy mieszkańców centrum z okolicy amfiteatru przeżyło prawdziwą udrękę walenia dźwiękami po uszach aż do godziny 2:00 w nocy.
Potem jeszcze te huki petard spod hotelu Tiffi, od których włączały się nawet alarmy aut na parkingu przed ratuszem.
Popaprana władza, który zezwala na na takie ostre granie do późna w nocy w środku miasta. |
|
| autochton |
| Iława, Niedziela 29-06-2014 |
|
30579. | Nie zdało aż 70% maturzystów.
[...] Obniżone wymagania przyjęć do szkół średnich, obniżone wymagania od uczniów na egzaminach, pseudoreforma w programach to nie reforma a anty-reforma.
Zasada nepotyzmu i kumoterstwa w przyjmowaniu adeptów do pracy w szkole - to podstawowe grzechy systemu edukacji firmowane przez ministerstwo PO.
Np. czego nauczy matematyk po ukończonych studiach podyplomowych z matematyki i informatyki, który jest magistrem pedagogiki lub innego przedmiotu...? A tacy często uczą w klasach maturalnych. To jest jakieś horrendum!
Taka anty-reforma w szkole cofa naszą edukację - i naukę w ogóle. |
|
| szkolny |
| Iława, Sobota 28-06-2014 |
|
30578. | Skończył się rok szkolny i zaczęły się intensywne treningi młodzieńców na motorach.
Jedni z z hukiem pomykają przez miasto, a przy posterunku dodają gazu, drudzy zaś intensywnie trenują do triathlonu.
Na zdjęciu zrobionym 27.06.2014r. o godz 19:00 widzimy treningi szybkiego startu.
Dopinguje ich chyba kamera umieszczona naprzeciwko pomostu. |
| |
|  |
|
| triathlonista |
| Susz, Sobota 28-06-2014 |
|
30577. | Odnośnie wpisu numer: 30570 Panie Teodorze, nie rozumiem po co kieruje Pan do mnie to pytanie, przecież Pan zna doskonale nań odpowiedź.
Wystąpiłem z partii w kwietniu 2013 roku, wyraźnie akcentując, że pozostaję w klubie parlamentarnym PO. Cierpliwie znoszę wszelkie zaczepki i zniewagi, jakie z tytułu tej dwoistości padają pod moim adresem, co zdarza się również tu na forum. Swoją motywację, dlaczego tak postępuję, prezentowałem w kilku wpisach na przestrzeni minionych miesięcy.
Stanowczo podtrzymuję, że żadna ogólnokrajowa polityczna awantura, będąca powodem publicznego zgorszenia, nie jest w stanie wpłynąć na moje postanowienie. Z pokorą przyjmuję na siebie wszystkie za taki stan rzeczy konsekwencje. A zainteresowanym przedkładam dokładną datę, do kiedy będę funkcjonował (z własnej woli) w tym niewątpliwie skomplikowanym położeniu.
Dniem, kiedy przestanę być członkiem klubu Platformy Obywatelskiej będzie dzień 16 listopada tego roku. To dzień wyborów samorządowych, w których stanę do konfrontacji z lokalną iławską PO. I jeśli zostanę burmistrzem Iławy, problem sam się rozwiąże, bo na mocy obowiązującego prawa automatycznie utracę mandat poselski. Jeżeli przegram samorządowe wybory (a przecież wszystko jest możliwe), to i tak natychmiast wystąpię z klubu PO, uznając dalszą moją tam obecność za wysoce niepożądaną.
Oczywiście, może się zdarzyć, że z uwagi na mój udział w wyborach samorządowych pod własnym nazwiskiem, bez partyjnej etykiety - centralne kierownictwo PO wcześniej mnie z klubu parlamentarnego wyrzuci. Póki tak się nie stanie, ja właśnie taki przyjąłem kalendarz zdarzeń, związanych z moją skromną osobą.
Bardzo uprzejmie proszę wszystkich forumowiczów o przyjęcie tego do wiadomości. Państwu pozostawiam do swobodnego wyboru, czy będziecie mnie na tę okoliczność z życia publicznego wykreślać, czy też uznacie, że moje warszawskie postępowanie nie ma wpływu na ocenę moich burmistrzowskich kwalifikacji dla Iławy. I nic ponadto w tej kwestii nie mam do powiedzenia. |
|
| Adam Żyliński |
| Iława, Piątek 27-06-2014 |
|
30576. | Odnośnie wpisu numer: 30569 "(...) jeśli nie liczycie się ze społeczeństwem, to - czego oczekujecie?
Miłości!? (...)"
Przecież ONI nie gwałcą, ONI kochają i chcą dla społeczeństwa dobrze! |
|
| Adela z Bronowa |
| Bronowo, Piątek 27-06-2014 |
|
30575. | Odnośnie wpisu numer: 30570 Pada premier Tusk, pada rząd, pada sejm.
To jest posła chleb i zawód, może nie powszedni, ale pszenny z masłem. Czy Pan Teodor poszedłby na taki numer nie mając zaplecza biznesowego dla utrzymania rodziny, by podciąć sobie gałąź, na której Teodor przed szarugą przycupnąłby?
Niech mi Teodor odpowie, ale mądrze i nie miesza do tego honoru... |
|
| Wernyhora |
| Iława, Piątek 27-06-2014 |
|
30571. | Dla tych, którzy już zapomnieli co to wolne i niezależne media, bo są od lat karmieni rządową propagandą z TVN, TVP, Polsatu - polecam trafne informacje polskiego dziennikarza Mariusza Max Kolonki, których na próżno szukać i wyczekiwać w naszych mediach głównego ścieku. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|